Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
441
Valaki tudna nekem ebben segíteni?!
Egy mértani sorozat első tagja ½, második tagja 3. Határozza meg a sorozat harmadik tagját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1 = 1/2
a2 = 3

Innen ki lehet számolni, hogy a sorozat kvóciense: q = 6

A harmadik tag:
a3 = a1 x q3-1
a3 = 1/2 x 62
a3 = 18
1