Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH számítás alapjaiban kérném SOS a segítségeteket! A megoldás adott, de a számolás menetében elakadtam.

Főoldal » Középiskola » Kémia
538
A) Mekkora a pH-ja a 0,05 mol/dm³ -es salétromsavoldatnak?
(pH=1,3-ra kell kijönni a megoldásnak)

B) Mekkora a pH-ja az 5·10-⁴ mol/dm³ -es kénsavoldatnak? Tételezzük fel, hogy a kénsav teljesen disszociál.
(pH=3 a megoldás)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
pH, sav-bázis
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.
-lg[0,05] = 1,3
2.
Szintén ugyanez a metódus.. kénsav kétértékű erős sav. Csak veszed a -lg-ját.
Módosítva: 3 éve
0