Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán!

Főoldal » Középiskola » Matematika
428
|x-2|^2x²-11x+14 = 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
|x-2|2x²-11x+14 = 1

1. eset: |x-2|=1 hiszen 1-nek bármely hatványa 1. Ekkor x=3
2. eset: 2x²-11x+14=0 hiszen bármely nullától különböző számnak a nulladik hátványa 1.
x1=3,5 és x2=2
x=2 nem jó megoldás mert 00 nincs értelmezve.
Ezért a megoldás x=3,5
Ne felejts el ellenőrizni!
Módosítva: 4 éve
0