Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
465,

W = `F*s` `rightarrow` s = `W/F` = `84/200` = 0,42 m = 42 cm

487,

`E_m` = `1/2*m*v^2` = `1/2*800*4^2` = 6400 J

`DeltaE_h` = `m*g*Deltah` = `800*10*1` = 8000 J (A helyzeti energia változása a lejtő tetejétől az aljáig)

A különbség megy a súrlódásra: 8000 - 6400 = 1600 J

Az autó által végzett munka: W = `F*s` = `8000*10` = 80000 J

A súrlódásra fordított munka: 1600 J

A menetellenállás lesz a két mennyiség hányadosa:

`1600/80000` = 0,02
1