Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
414
Képet csatoltam.
A sárgával jelölt kellene.
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
- 90%-os kénsav (kg): x
- 70%-os kénsav (kg): 1 - x
- Kénsav a 90%-os kénsavban (kg): 0,9x
- Kénsav a 70%-os kénsavban (kg): 0,7 * (1 - x)
- Kénsav a 82%-os kénsavban (kg): 0,82

A fentiek alapján felírható az alábbi egyenlet:
0,9x + 0,7 * (1 - x) = 0,82 // zárójel
0,9x + 0,7 - 0,7x = 0,82 // összevonás
0,2x + 0,7 = 0,82 // -0,7
0,2x = 0,12 // :0,2
x = 0,6

Tehát 0,6 kg 90%-os és 0,4 kg 70%-os kénsav szükséges ahhoz, hogy 1 kg 82%-os kénsavat kapjunk.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0