Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a két szám négyzetes közepe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
Az a és b valós számok számtani közepe 4, mértani közepe 2. Határozza meg a kèt szám négyzetes közepét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számtani közép: (a+b) / 2
Mértani közép:  a * b 

(a + b) / 2 = 2
a + b = 4
a = 4 - b

 a * b  = 2

 (4 - b) * b  = 2
(4 - b) * b = 4
4b - b2 = 4
-b2 + 4b - 4 = 0

b = 2
a = 4 - 2
a = 2

Négyzetes közép:  (a2 + b2) / 2  =  (22 + 22) / 2  =  4  = 2
0