Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozat korlátossága és monotonitása?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
349
A feladatokat nem kell megoldani, csak két problémám lenne velük kapcsolatban. Az első feladatból azt nem értem, hogy hogyan lehet 0 az alsó korlát, mert miért ne lehetne negatív? A második feladatból pedig nem tudom, hogy miért helyettesítettük be a 2-t.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
1,

Ha `a_1` = `3/4` , akkor mind a számláló, mind a nevező pozitív, sosem lesz negatív egyik elem sem. Ha pozitív minden elem, akkor a tört nevezője mindig nagyobb, mint a számlálója, ezért tart a nullához.

2,

`a_1` = 1

`a_2` = `root()(a_1+2)` = `root()(3)` `approx` 1,73

`a_3` = `root()(a_2+2)` = `root()(root()(3)+2)` `approx` 1,93

`a_4` = `root()(a_3+2)` = `root()(1.93+2)` `approx` 1,98

Itt azért látszik, hogy kettőhöz tart a sorozat. Ezért feltételezzük, hogy bármelyik eleme kisebb-egyenlő kettő.
1