Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
810
A villanybojler fűtőszálán 230 V feszültség mellett 7.8 A erősségű áram folyik.
- Mennyi a fűtőszál ellenállása?
- Mennyi a teljesítmény?

Köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R = U/I = 230/7,8 = 29,49 Ω
P = U*I = 1794 W

Módosítva. Köszi a segítséget, kazah.
Módosítva: 4 éve
1