Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

x m-ről ejtjük a labdát. 0,75x m magasra megy vissza.

Az indítási helyen a helyzeti energiája:

`E_1` = `m*g*h_1` = `0.1*10*x` = x J

Az "érkezési helyen a helyzeti energiája:

`E_2` = `m*g*h_2` = `0.1*10*(0.75x)` = 0.75x J

A kettő különbsége lesz az energiavesztegég:

`DeltaE` = `E_1-E_2` = `x-0.75x` = 0,25x = 0,5

x = `0.5/0.25` = 2 m


467,

a,

6 s alatt a sebessége:

`v_2=a*t_2` = `3*6` = 18 `m/s`

b,

5 s alatt a sebessége:

`v_1=a*t_1` = `3*5` = 15 `m/s`

A mozgási energia változása:

`DeltaE` = `1/2*m*(v_2^2-v_1^2)` = `1/2*800*(18^2-15^2)` = 39600 J
1