Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számológép

Főoldal » Középiskola » Matematika
670
Mit jelent az i a szám után? Köszönöm, ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Képzetes (imaginárius) rész.

A komplex számok állnak egy valós és egy képzetes részből: `a+b*i`

Itt a te esetedben: `a=31/13`; `b=-12/13`

`i = root()(-1)`;

az i tehát egy olyan szám, amelynek a négyzete -1; ilyen szám nincs a valós számok halmazán, ezért ki van bővítve a számok halmaza a komplex számhalmazra.
Módosítva: 4 éve
1

Hogy nagyon okos a számológéped :D
1