Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (vagy kémia)

Főoldal » Középiskola » Matematika
3226
1. Ha egy szem búza tömege 5x10-² gramm, akkor 1 tonna búza hány szemet tartalmaz?
2. Az elektron töltése 1,6x10-19 (ez mínusz tizenkilencediken, de a kilencest nem tudom felrakni a sarokba) coulomb. Mennyi elektron szükséges 0,001 coulomb töltés szállításához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
`1\ "tonna" = 1000\ kg = 10^3\ kg = 10^6\ g`
`n·5·10^(-2)g = 10^6\ g`
`n = (10^6)/(5·10^(-2)) = (10^8)/5 = 2·10^7` darab búzaszem.

2)
`0","001\ C = 10^(-3)\ C`
`n·1","6·10^(-19) C = 10^(-3)\ C`
`n = (10^(-3))/(1","6·10^(-19)) = ...` számold ki. Szólj, ha nem megy.
Módosítva: 8 éve
0