Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
448
4 éven keresztül minden hónapban 30%-os kamatlábra beteszünk 20 000 Ft-ot.Mekkora infálció esetén lesz 4 év múlva kivett pénzem értéke pontosan 20 000Ft?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
A kamatláb gondolom éves kamatláb, de havonta kamatozik, szóval r = 30/12 = 2.5% = 0.025

FV = 20 000 * (1+0.025)^48 = 65 430 Ft

Inflációs ráta: (65 430 - 20 000) / 20 000 = 2.2715
Módosítva: 4 éve
1

Bocsánat,pontatlan volt a megfogalmazásom. 4 éven keresztül (48 hónap) minden hónapban berakunk 20.000Ft-ot a bankba évi 30% kamatlábra ami havonta kamatozik.Szóval 1. hónap végén 20500,2. hónap végén 41512,5 és igy tovább.
Azt nem tudom,hogy hogyan keresem vissza innen az inflációt.
0