Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
383
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

437,

b,

F = 150 N

W = `F*s` = `150*22.5` = 3375 J

b,

`F_("neh")` = `m*g` = `10*10` = 100 N

`F-F_("neh")` = `m*a` `rightarrow` `a=F-F_(neh)/m` = `(150-100)/10` = 5 `m/s^2`

s = `a/2*t^2` `rightarrow` t = `root()((2*s)*a)` = `root()((2*22.5)/5)` = 3 s

P = `W/t` = `3375/3` = 1125 W

c,

`W_h` = `F*s` = `m*g*s` = `10*10*22.5` = 2250 J

`W_b` = `F_b*s` = `150*22.5` = 3375 J

`eta` = `W_h/W` = `2250/3375` = `0.dot(6)` (`66.dot(6)` %)

d,

P = `W/t` = `(F*s)/t` = `F*v` = `F*a*t`

P = `150*5*3` = 2250 W
1