Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
495
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
438,

a,

W = `F*s` = `150*20` = 3000 J

b, P = `(F*s)/t`

`F_(neh)` = `m*g` = `10*10` = 100 N

`F-F_(neh)` = `m*a` `rightarrow` `a=(F-F_(neh))/m` = `(150-100)/10` = 5 `m/s^2`

s = `a/2*t^2` `rightarrow` t = `root()((2*s)/a)` = `root()((2*20)/5)` `approx` 2,828 s `(root()(8) s)`

P = `W/t` = `3000/2.828` `approx` 1060,66 W

c,

P = `F*v` = `F*a*t` = `150*5*root()(8)` `approx` 2121,32 W

A feladatban s = 2,82 s-mal számol.
1