Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA MÁGNESES MEZŐ

Főoldal » Középiskola » Fizika
431
Melyik lesz a nagyobb erossegu ezek kozul?
a, 25 menetes, 5 negyzetcentis, 200 mA-es tekercs amire hat maximalis forgatonyomatek (0,0004 N/m)
b, 400 menetes hét centis 1,5 A tekercs
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,
B = M(max) / N*A*I = 0,0004 Nm / 25*5*10-⁴ m² * 0,2 A = 0,16 T -> 160 mT

b,
B = μ₀*N*I / l = 12,56*10-⁷ Vs/Am* 400*1,5 A / 0,07 m -> 0,01 T = 10 mT

Az első lesz az erősebb.
Módosítva: 4 éve
1