Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
383
Egy anyag 0,06 mol/dm3 koncentrációjú vizes oldatában az univerzál indikátor pH=5
értéket jelez.

Határozd meg az oldat következő adatait:
[H3O+] = ............mol/dm3; [OH-] = .................mol/dm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[H_3O^(+)] = [H]^+`

`pH = -log [H]^+ -> 10^-5M = [H]^+`

` [OH]^(-) = (K_v)/ [H]^+ = (10^-14)/(10^-5) = 10^-9 M`
Módosítva: 4 éve
0