Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives tudnátok segíteni.

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
OB szakaszt a sugár, tehát OA=r+8
ABC háromszög hasonló AOT háromszöggel, mert mindhárom szögük egyenlő (OT merőleges AT-re, mivel a az érintőhöz húzott sugár merőleges rá)
A hasonlóság miatt felírható:
83 = (8+r)r
innen: 8r=24+3r
5r=24
r=4,8 cm
0