Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
GEF háromszög félszabályos derékszögű háromszög. A 30 fokos szöggel szemben lévő oldal fele akkora mint az átfogó. Ezért GF=60
FGH háromszög egyenlő szárú és a szögei 120; 30 és 30 fokosak. Az F pont távolsága a GH-tól fele akkora mint az FH szakasz. Mivel FH=GH=60 ezért az F pont távolsága a GH-tól = 60/2=30.
0