Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?Sos!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9, A(5;1) , B(1;7)

a, Ábra

b,

`d_(AB)` = `root()((x_A-x_B)^2+(y_A-y_B)^2)` = `root()((5-1)^2+(1-7)^2)` = `root()(4^2+(-6)^2)` = `root()(16+36)` = `root()(52)` `approx` 7,21

c,

Az AB szakasz felezőpontja:

P: `((x_A+x_B)/2;(y_A+y_B)/2)` = `((5+1)/2;(1+7)/2)` = `(3;4)`

O (origó) és P pont távolsága:

`d_(OP)` = `root()((x_O-x_P)^2+(y_O-y_P)^2)` = `root()((0-3)^2+(0-4)^2)` = `root()(9+16)` = `root()(25)` = 5.
0