Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Fizika
349
Fenykepezo objektivje 120 milimeter fokosztavolsaggal rendelkezik. Mekkora szakaszon tudjuk mozgazhazni ha 1,5 metertol a vegtelensegig tudunk vele fotot kesziteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
f = 120 mm -> 0,12 m
t ≥ 1,5 m

Az objektív a fókuszsíkban keletkezik.
k1 = f = 120 mm

Leképzési törvény:
1/f = 1/t + 1/k
k2 = f*t / t-f = 130,43 mm

k2-k1 = 130,43-120 = 10,43 mm
Módosítva: 4 éve
1