Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4,

x+y = 31

x-y = 3

Összeadva a két egyenletet:

2x = 34

x = 17

visszahelyettesítve az egyikbe (legyen az első):

17+y = 31

y = 31-17 = 14

A két szám 17 és 14.


5,

A három szám: x; x+1; x+2. A felírható egyenlet:

x+(x+1)+(x+2) = 72

3x+3 = 72

3x = 69

x = 23

A számok tehát: 23, 24, 25.
0