Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`4.)`

`{(x+y=31), (x-y=3):}`
Összeadjuk őket:
`2x=34` `color(red)(//÷2)`
`x=17`

`17-y=3` `color(blue)(//+y)`
`17=3+y` `color(blue)(//-3)`
`y=14`

`Ell.:`
`17+14=31`
`31=31`
`17-14=3`
`3=3`

`M={(17; 14)}`

`5.)`

első szám: `x`
második szám: `x+1`
harmadik szám: `x+2`

`x+x+1+x+2=72`
`3x+3=72` `color(orange)(//-3)`
`3x=69` `color(orange)(//÷3)`
`x=23`

első szám: `23`
második szám: `24`
harmadik szám: `25`

`Ell.:`
`23+24+25=72`
`72=72`

`M={(23; 24; 25)}`
0