Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia ismét

Főoldal » Középiskola » Kémia
606
1 m^3 25C°-os és 0,1 MPa nyomású metánból és hidrogénből álló gázelegy tökéletes elégetése során 21356,7 KJ hőmennyiség szabadul fel?

A válasz 50-50 anyagmennyiség%, nekem teljesen más jött ki.

Ha valaki le tudná nekem vezetni a feladatot, nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
nem fejeztem be a kérdést, bocsi:D

1 m^3 25C°-os és 0,1 MPa nyomású metánból és hidrogénből álló gázelegy tökéletes elégetése során 21356,7 KJ hőmennyiség szabadul fel, miközben szén-dioxid-gáz és vízgőz képződik.

Számítsa ki a gázelegy anyagmennyiség%-os összetételét! (ΔkH(CH4)=-74,9 kj/mol ; ΔkH(Co2)=-394kj/mol; ΔkH(H2O,g)= -242kj/mol)
0

1