Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
370
A mikrosütő elektromos teljesítménye 830 W. Az étel 0,5 óra alatt sül meg benne, miközben 800 kJ-lal nőtt az étel termikus energiája.

a) Mekkora a mikrosütő fogyasztása?
b) Mekkora a hatásfoka?

Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, teljesítmény
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
830W=0,83kW
t=0,5h=1800s
Q=Wh=800kJ

W = P*t = 0,83 kW * 0,5h = 0,415 kWh

Összes munka:
W=P·t=830W*1800s=1494000Ws=1494000J =1494 kJ

800 kJ -> hasznos energia
π=Wh/Wö*100%=800kJ/1494kJ*100%=53,5%
Módosítva: 4 éve
1