Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
782
A feladat így szól: Számítsa ki a kén-hidrogén égésének a reakcióhőjét az alábbi adatok felhasználásával!

△kH(H2S, g) = -20,1 kJ/mol
△kH(SO2, g) = -297,1 kJ/mol
△kH(H2O, f) = -285,8 kJ/mol

Az eredményem △rH(H2S égése) = -1125,6 kJ/mol, ami épp a megoldás kétserese.

Az egyenlet amit írtam:

2H2S + 3O2 = 2SO2 + 2H2O

△rH(H2S égése) = 2*(-297,1) + 2*(-285,8) -2*(-20,1) = -1125,6 kJ/mol

A könyv szerint a megoldás -562,8

Mit rontottam el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Csak annyit, hogy az égéshő 1 mol `H_2S`-re vonatkozik, az egyenletben pedig 2 mol `H_2S` szerepel.
1