Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes négyzet alapú gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Egyenes négyzet alapú gúla alapéle 8 cm, térfogata 320 cm3. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=8` `cm`
`V=320` `cm³`
`A=?`

`T``a``=a²`
`T``a``=8²=64` `cm²`

`V=1/3*T``a``*M`

`320=1/3*64*M`
`320=(64)/3*M` `color(red)(//÷(64)/3)`
`M=15` `cm`

`A=T``a``+(K+M)/2`

`K=4a`
`K=4*8=32` `cm`

`A=64+(32+15)/2=87,5` `cm²`
0