Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldja meg a következő egyenletremdszert.

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x²+y²=16), (x+y+4=0):}`

`x+y+4=0`
`x+y=-4`
`y=-4-x`

`x²+(-4-x)²=16`
`x²+x²+8x+16=16` `color(red)(//-16)`
`2x²+8x=0`
`2x(x+4)=0` `color(red)(//÷2)`
`x(x+4)=0`
vagy
`x=0`
vagy
`x+4=0`
`x=-4`

`x``1``=0`
`x``2``=-4`

`y``1``=-4-0=-4`
`y``2``=-4-(-4)=-4+4=0`

`Ell.:`
`1.:`
`0²+(-4)²=0+16=16`
`16=16`
`0+(-4)+4=0-4+4=0`
`0=0`
`2.:`
`(-4)²+0²=16+0=16`
`16=16`
`(-4)+0+4=-4+4=0`
`0=0`

`M={(0; -4); (-4; 0)}`
0