Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldja meg a következő egyenlőtlenséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Mivel 0-val nem osztunk, a nevező nem lehet 0, ezt ne felejtsük el.
Mivel a számláló negatív, a nevező csak pozitív lehet, mert negatív osztva negatívval pozitív lenne.
Tehát -x2+2x+3>0
x1,2=(-2+- 4+12 )/(-2)
x1=-1, x2=3
Tehát egy fordított állású parabola a kép, ahol a zérushelyek -1 és 3.
Pozitív értéket a kettő zérushely között vesz fel, az egyenlőséget kizárva a kikötés miatt.
A megoldás tehát: ]-1,3[
0