Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`H_2` + `Cl_2` = 2 `HCl`

73,5 `dm^3` standardállapotú HCl az `73.5/24.5` = 3 mol

3 mol HCl előállításához szükséges 1,5 mol hidrogéngáz és 1,5 mol klórgáz, melyek standardállapotban `1.5*24.5` = 36,75 `dm^3`, ennyi kell mindkettőből.
1