Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
8,

`CaO` + `H_2O` = `Ca(OH)_2`

`M_(CaO)` = 56 `g/(mol)`

2,8 g CaO az `2.8/56` = 0,05 mol

Ugyanennyi mol vízmolekula reagál a CaO-dal, ami `0.05*6*10^(23)` = `3*10^(22)` db vízmolekula.
1