Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
348
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
7,

2 `Al` + 6 `HCl` = 2 `AlCl_3` + 3 `H_2`

`A_(Al)` = 27 `g/(mol)`

81 g alumínium az `81/27` = 3 mol

3 mol alumíniumból keletkezik `3/2*3` = 4,5 mol hidrogéngáz, ami standard körülmények között `4.5*24.5` = 110,25 `dm^3`.
0