Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
Egy paralelogramma egyik belső szöge egy másik belső szögének 5-szöröse. Határozzuk meg a paralelogramma belső szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Egyik belső szöge x, a másik 5x, az összege pedig 180°.

x+5x = 180

6x = 180

x = 30°.

5x = `5*30`=150°.

A paralelogramma szögei 30° és 150°. (A másik két szög is ennyi)
1