Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
478
1.) Az összes 100kg tömegű kocsi 15m/s sebességgel halad.A kocsiból menetirányban kilőnek egy 30 kg tömegű testet a Földhoz viszonyítva 28 m/s sebességgel.Mekkora a kocsi sebessége a kilövés után?


2.) Mekkora sebességre gyorsul fel az 50 kg tömegű rakéta,ha belőle 1 kg tömegű üzemanyag 25 000 m/s sebességgel áramlik ki ?




A válaszokat és a magyarázatokat előre is köszönöm! ☺️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

Impulzusmegmaradás:
Kezdetben -> 100 kg, 15 m/s
Kilövéskor -> 70 kg kocsi*sebesség, + 30 kg 28 m/s

100*15 = 70*x + 30*28
x = 9,42 m/s

2,
m1*v1 = m2*v2 -> v2 = m1*v1 / m2
v2 = 510,2 m/s
Módosítva: 4 éve
0