Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOSSSSSSSSSSS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Egy tört számlálója 2-vel növelve a tört értéke 1 lesz,ha pedig a nevezőjét növeljük 4-gyel,a tört értéke 1/3.Keresd meg a törtet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(x+2)/y=1` `color(red)(//*y)`
`x/(y+4)=1/3`

`x+2=y`
`x=y-2`

`(y-2)/(y+4)=1/3` `color(red)(//*3(y+4))`
`3(y-2)=y+4`
`3y-6=y+4` `color(red)(//+6-y)`
`2y=10` `color(red)(//÷2)`
`y=5`

`x=5-2=3`

`3/5`

`Ell.:`
`(3+2)/5=5/5=1`
`3/(5+4)=3/9=1/3`

Ez a szám a `3/5`.
0