Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon de nagyon fontos lenne!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
371
két természetes szám egyenesen arányos 10 és 3 számokkal,osztási hányadosuk pedig 3,a maradék 16.Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
egyik szám: `10x`
másik szám: `3x`

`10x=3*3x+16`
`10x=9x+16` `color(red)(//-9x)`
`x=16`

egyik szám: `10*16=160`
másik szám: `3*16=48`

`Ell.:`
`160-16=144`
`144÷48=3`
0