Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki?!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
357
Az a szám 25%-a annyi,mint a b szám 80%-a.
a)Határozd meg,hogy az a szám hány százalèka a b szám!
b)Ha a két szám összege 147,számítsd ki az a és b számokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`a*0.25=b*0.8`

`b=a*(0.25/0.8)` = `a*0,3125`

A b szám az a számnak a 31,25 %-a.

b,

a+b = 147

`a+a*(0.3125)` = 147

`a*1.3125=147`

a = `147/1.3125` = 112

b = 147-a = 147-112 = 35

A két szám: a = 112; b = 35.
0