Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halas lennek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Egy tanteremben ha minden padban 2 tanuló ülne,egy tanulónak nem maradna hely.ha minden padban 3 tanuló ülne,akkor 4 pad üresen maradna.hány pad és hány tanuló van a tanteremben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
De elég, ha csak egyikőtök rakja fel a feladatot.


Van x pad, ha kettesével ülnek, akkor 2x+1 tanuló van; ha hármasával, akkor 3(x-4).

2x+1 = 3(x-4)

2x+1 = 3x-12

x = 13

13 pad van. Ha kettesével ülnek le, akkor leül 26 tanuló, 1 marad; van tehát 27 tanuló.

Ha hármasával ülnek le, akkor a 27 tanuló 9 padba tud beülni, vagyis marad 13-9 = 4 pad üresen.
0