Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives valaki!Sos!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
Négy egymást követő páros szám összege 4.Határozd meg a számokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A négy egymást követő páros szám: x, x+2, x+4, x+6.

A felírható egyenlet:

x+(x+2)+(x+4)3(x+6) = 4

4x+12 = 4

4x = -8

x = -2

A páros számok tehát: -2; 0; 2; 4.
0