Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?Segitseg!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Két ládában összesen 18 kg alma van.Az egyik ládában annyi alma van,mint a màsikban lévő mennyiség 4/5-e.Hány kg alma van a ládákban külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik ládában van x kg alma, a másikban `4/5*x` kg. A felírható egyenlet:

`x+4/5*x` = 18

`5/5*x+4/5*x` = 18

`9/5*x=18`

`x= `18/(9/5)` = `18*5/9` = 10

Az egyik ládában tehát 10 kg, a másikban 18-10 = 8 kg alma van.
0