Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne!Halas lennek a valaszert!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
630
Négy egymást követő páros szám összege 4.Határozd meg a számokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A négy egymást követő páros szám: x, x+2, x+4, x+6.

A felírható egyenlet:

x+(x+2)+(x+4)+(x+6) = 4

4x+12 = 4 /-12

4x = -8

x = -2

A páros számok tehát: -2; 0; 2; 4.
0