Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.

Főoldal » Középiskola » Fizika
441
Mekkora erővel tudjuk 5 cm-re megnyújtott állapotban egyensúlyban tartani a 20 N/cm rugóállandójú rugót? Mennyi munkát végezhet a végére akasztott, magára hagyott testen, ha a surlódás elhanyagolhatóan kicsi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, energia, munka, Rugó, rugóerő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=DΔl=20*0,05=1N
W=DΔl²/2=0,025J
0