Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello

Főoldal » Általános iskola » Kémia
435
Sos segitseg kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1,

A mól az anyagmennyiség mértékegysége, `6*10^(23)` db részecske.

2,

a, 0,5 mol

b, 3 mol

c, 0,25 mol

d, `1/3` mol

e, 10 mol

3,

a, `5*6*10^(23)` = `30*10^(23)` = `3*10^(24)`

b, `10*6*10^(23)` = `60*10^(23)` = `6*10^(24)`

c, `0.5*6*10^(23)` = `3*10^(23)`

d, `1.5*6*10^(23)` = `9*10^(23)`

e, `0.1*6*10^(23)` = `0.6*10^(23)` = `6*10^(22)`

4,

a, 12 g

b, `0.5*12` = 6 g

c, `6*12` = 72 g

5,

a, `2*98` = 196 g

b, `12/3` = 4 g

c, `10*1` = 10 g

6,

5H; 5 mol; `3*10^(24)` db; 5 g

2 Fe; 2 mol; `1.2*10^(24)` db; 112 g

1 S; 1 mol; `6*10^(23)` db; 32 g

5 C; 5 mol; `3*10^(24)` db; 60 g

10,

a, `gt`

b, `lt`

c, `gt` (Ha 24 g = 1 mol magnézium, akkor egyenlő)

d, `=`

11,

1 darab nátriumatom

1 mol nátrium

`6*10^(23)` db nátriumatom

23 g nátrium

12,

4 N; 4 mol nitrogénatom; 42 g nitrogén

3 Ca; 3 mol kalciumatom; 120 g kalcium

5 Mg; 5 mol magnéziumatom; 120 g magnézium

5 K; 5 mol káliumatom; 195 g kálium
0