Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
Sziasztok,annyit tudok hogy sín tétellel lehet számolni talán,de miért és hogyan az már nem igazán megy.
Leci részletesen ha lehet a megoldást.koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Igen tényleg sin tétel kell:
sinα:sinβ=a:b /írjuk fel törtként az összefüggést:
sinα/sinβ=a/b /behelyettesítve:
sin40/sin70=6/b /a baloldalt számológéppel kiszámolva:
0,684=6/b /szorozva b-vel:
0,684*b=6 /osztva 0,684-gyel:
b=8,77cm
0