Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat! Számítsd ki a hiányzó adatokat!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
466
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

I = `I_1` = `I_2` = `U_2/R_2` = `(50V)/(50 Omega)` = 1 A

U = `U_1+U_2` `rightarrow` `U_1` = `U-U_2` = 75-50 = 25 V

`I_1` = `U_1/R_1` `rightarrow` `R_1` = `U_1/I_1` = `(25V)/(1A)` = 25 `Omega`

`R_e` = `R_1+R_2` = `25+50` = 75 `Omega`

vagy

`R_e` = `U/I` = `(75V)/(1A)` = 75 `Omega`
1