Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazos

Főoldal » Középiskola » Matematika
573
Léci részletesen vezessetek rá. Koszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha két halmaz közül az egyikbe az angolul érettségizőket, a másikba németül érettségizőket teszed, a metszetbe azok kerülnek akik mindkét nyelven érettségiznek.
Ha a metszetbe kerülő tanulók számát x-szel jelölöd, a csak angolosok száma 23-x, a csak németeseké 12-x lesz.
Így az osztály létszáma ennek a három résznek az uniója lesz:
23-x+x+12-x=30 összevonás után:
35-x=30, amiből x=5
Vagyis öten érettségiztek mindkét nyelvből.
0