Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
463
Sziasztok! Most vesszük ezeket az egyenleteket, és még nem igazán értem, de jövő héten meg dolgozat! Ha valaki segít, azt nagyon megköszönöm!


„Reggel 6 órakor indul egy tehervonat 35 km/h sebességgel, fél kilenckor indul utána egy személyvonat 60 km/h átlagsebességgel. Mikor éri utol a személyvonat a tehervonatot? Milyen messze lesznek ekkor a kiindulási helytől?”

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, egyenlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2,5 óráig megy egyedül így:
s1 = v1*2.5 + v1*t
s2 = v2*t

s1=s2
v1*t + v1*2,5= v2*t
35t+35*2,5=60t
35t+87,5=60t
87,5=25t
t = 3,5 h -> ekkor éri utol

3,5*60 = 210 km -> ennyi lesz a távolság
Módosítva: 4 éve
3