Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika táblázat nagyon nem értem

Főoldal » Általános iskola » Fizika
394
A 3. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, táblázat, forgatónyomaték
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Forgatónyomaték (M) = Erő (F) * erőkar (k)
Ha egyensúlyban van: M1=M2 tehát: F1*k1=F2*k2
1. sor: M1=1 Nm (Newtonméter); M2=M1=1 Nm; k2=1 m
2. sor: F2=4 N; F1=4 N; M1=2 Nm
3. sor: F1=4 N; M2=4 Nm; F2=2 N
1

Annyi a lényeg, hogy a két oldalon lévő erő és távolság szorzata legyen egyenlő.
Módosítva: 4 éve
1