Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás menete?

Főoldal » Középiskola » Matematika
666
Egy trapéz rövidebbik alapjának, egyik, majd másik szárának, végül hosszabbik alapjának hossza ebben a sorrendben egy számtani sorozat egymást követő tagjai. Mekkora a sorozat differenciája, ha a legrövidebb oldal 3 cm, és a hosszabbik alapon fekvő egyik szög 60 fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, trapéz, házi, nehéz, ötös
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az elindulásban segítek az ábrával.
Innen már megy? BF=?, d=?
0

Azt hittem, hogy a kérdező válaszol az én kérdésemre, kiderül, hogy érthető-e az a gondolatmenet. Sajnos, csak a köszönet-gombra kattintott, így azt sem tudom, hogy az első esetben a d=5 eredményig eljutott-e? https://www.geogebra.org/m/vzC6W6jp
Én mindenesetre a másik megoldást is előkészítettem, másféle gondolatmenettel, hogy lehessen válogatni:
Módosítva: 8 éve
0