Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sossssss!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
egy téglalap hosszúsága 4,8 méterrel nagyobb a szélességnél.Határozd meg a téglalap oldalainak hosszát,ha a kerülete 26 m.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A kerület adatból:
2(a+b)=26 /:2
a+b=13

A rövidebb oldal legyen a, akkor b=a+4,8
Ezt behelyettesítem az a+b=13-ba:
a+a+4,8=13
2a+4,8=13 /-4,8
2a=8,2
a=4,1 m, b pedig 4,1+4,8=8,9m

Ell: 2(4,1+8,9)=2*13 m=26 m

0