Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hf!plss valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
hatarozd meg azt a szamot,amelynek 2/3-át és 5/6-át összeadva a 72-t kapsz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`2/3*x+5/6*x` = 72

`4/6x+5/6*x` = 72

`9/6*x` = 72

x = `72/(9/6)` = `72*6/9` = `8*6` = 48

A keresett szám a 48.

Ellenőrzés:

48-nak a `2/3`-a az `48*2/3` = 32.

48-nak az `5/6`-a az `48*5/6` = 40.

32+40 = 72.
1